September 14th, 2009

Downloaden van Rapidshare zonder te wachten

jdownloaderHet grootste nadeel van het downloaden van bestanden gehost op sites als Rapidshare en Megaupload zijn de wachttijden waarmee gebruikers zonder betaalde account geconfronteerd worden. In deze post leg ik uit hoe je deze wachttijden met behulp van het gratis programma JDownloader kunt omzeilen.
Persoonlijk heeft het niet mijn voorkeur om bestanden van sites zoals Rapidshare en Megaupload te downloaden. Maar er staat meer dan genoeg interessante content op. Voordat ik het programma JDownloader kende probeerde ik altijd elders op het web de bestanden via torrents of nieuwsgroepen te downloaden. Erg omslachtig en soms heb je te maken met redelijk unieke content die niet zo snel op andere plaatsen te vinden is. Op zulke momenten ontkom je er dus eigenlijk niet aan om de bestanden van Rapidshare en/of Megaupload te leechen.  Ik heb het overigens steeds over Rapidshare en Megaupload omdat dit de twee grootste file sharing sites zijn, maar JDownloader ondersteunt vele andere bekende en minder bekende file sharing sites.

Keep reading →

September 13th, 2009

Gratis iPhone ringtones maken met iRinger

iRinger ringtonemaker for iPhoneEen nadeel van de iPhone van Apple is dat er standaard geen goede manier is om je eigen MP3 bestanden als ringtone in te stellen. Via iTunes is er wel de mogelijkheid om nummers om te zetten naar een ringtone, maar hiervoor zal altijd een klein bedrag betaald moeten worden. Dankzij het programma iRinger hoeft dit niet meer. Via iRinger kun je een MP3 bestand omzetten naar een ringtone voor je iPhone en deze vervolgens exporteren naar iTunes en daar vandaan synchroniseren naar je toestel.
iRinger is gratis te downloaden, er wordt echter wel een advertentie getoond, wanneer je dit als storend ervaart kun je door een donatie vanaf 10 dollar een licentie sleutel ontvangen waarmee de advertentie verwijderd wordt. Wees gerust, ondanks deze advertentie is het programma verder niet voorzien van spyware. Het programma is alleen voor Windows verkrijgbaar.

Keep reading →

September 9th, 2009

Hello world! (again)

Welkom op mijn nieuwe blog. Dit is niet mijn eerste blog, vandaar again tussen haakjes in de titel. Mijn eerste blog heb ik opgezet in 2008 om mijn reiservaringen en fotomateriaal vanuit Azie te delen met het thuisfront. Na terugkomst heb ik niet veel meer met die site gedaan, maar het is een mooi document om herrineringen aan een geweldige tijd op te halen. Misschien dat ik de reisverhalen ooit nog eens overzet naar deze site, maar voorlopig laat ik het even zoals het nu is focus ik me vooral op het plaatsen van content op deze nieuwe site.

Ik ben gestart met deze site omdat ik enkele maanden geleden het idee kreeg om eens te kijken of de domein namen ChrisDorland.nl en -.com nog beschikbaar waren. Dit bleek het geval te zijn en ik heb ze toen direct geregistreerd. Voor een paar euro per jaar ben je in het bezit van je eigen voornaam-achternaam domein. Je weet maar nooit wanneer dat nog een keer van pas komt in deze digitale tijd.

Op dit moment ben ik nog bezig met het maken van content, dus kom gerust nog eens kijken of er meer posts zijn.